Juustoinen kasvispiirakka

Leivoin keskiviikkona kaverin tupareihin juustoisen kasvispiirakan. Reseptin muokkasin kahdesta ohjeesta, jotka löysin Marien blogista.

Juustoinen kasvispiirakka (pellillinen)

Pohja
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
200g margariinia
5-6 rkl kylmää vettä

Täyte
Miniluumutomaatteja
1-2 sipuli
Keltaista paprikaa
Fetajuustoja

Munamaito
150-250g juustoraastetta
3 kpl kananmunia
1/2 dl maitoa
2,5 dl ruokakermaa
Mausteet: mustapippuri, basilika, valkosipulijauhe

Nypi margariini jauhoihin ja leseisiin. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina odottamaan viileään n. puoleksi tunniksi. Painele tai kauli taikina pellille. Töki taikinaan haarukalla reikiä. Laita pohja esipaistumaan uuniin 225 asteeseen n. 10 minuutiksi.

Pilko ja kuulota sipuli. Pilko tomaatit ja paprika.

Riko kananmunat ja sekoita joukkoon maito, kerma, juusto ja mausteet. (Alkuperäisessä ohjeessa munamaitoon lisättiin purjoa ja ties mitä, joten itselleni tuli liian juoksevaa. Laitoin siis vain 150g juustoa. Ihan hyvää piirakasta tuli niinkin mutta tulevaisuudessa juustoa kannattaa laittaa hieman enemmän.)

Levitä pohjan päälle täyte ja päälle munamaito. Paista piirakka uunissa 225 asteessa n. 20 min tai kunnes piirakka on saanut mukavan värin pinnalle. Hyvää lämpinä sekä kylmänä.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fuksiaiset

Lasange, lasangne

Kolmen keikka