Laskiaispullat kuivahiivasta
- 2 pussia kuivahiivaa
- 5 dl maitoa/vettä
- 1-2 kpl kananmunia
- 2 dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- n. 1,5l vehnäjauhoja
- 1,5 dl rypsiöljyä
Voiteluun kananmuna
Päälle raesokeria
Sekoita tuorehiiva jauhojen joukkoon. Nesteen on oltava kättä lämpimämpää. Lisää joukkoon kananmunat, sokeri yms. Alusta taikina kimmoisaksi lisäämällä vähitellen jauhoja ja lopuksi öljyä.
Kohota taikinaa lämpimässä. Muotoile pullista mieleisiäsi. Voitele pullat kananmunalla ja ripota päälle raesokeria.
Paista pullia uunissa 225 asteessa n. 15 min.
Tein sunnuntaina pullia miule ja Timolla. Sain aikaiseksi kaksi hyvin onnistunutta pellillistä sekä kolme kappaletta palanutta pullaa. Pullat nautittiin kermavaahdon ja hillon kanssa. Palaneetkin pullat meni parempiin suihin, eikä roskiin.
Kommentit
Lähetä kommentti