Täytetyt paprikat

Tein tänään ensimmäistä kertaa täytettyjä paprikoita. Ohjeen otin Valion sivulta. Ohje oli muuten hyvä mutta itsellä ainakin jäi täytettä reilusti yli. Ohje on kuudelle isolle paprikalle mutta itse sanoisin kokemukseni perusteella että tuolla täyte määrällä menee ainakin kahdeksan paprikaa.

Jauhelihatäytteiset paprikat

8 kpl isoja paprikoita
         suolaa
         mustapippuria

400g jauhelihaa
1 sipuli
3/4 tl suolaa
100g (eli puolet 200g pakkauksesta) yrtti-pippuri tuorejuustoa
3,5 dl keiteettyä pitkäjyväistä riisiä
150 g Mozarella raastetta

Leikkaa paprikoista kantapalat ja mahdollisesti hieman kärkeä pohjasta, jotta paprikat pysyvät pystyssä. Poista siemenet. Pehmitä paprikoita mikrossa muutama minuutti. Valuta esikypsennyksessä kertynyt neste pois paprikoista. Ripottele paprikoihin hieman suolaa ja mustapippuria.

Hienonna kannan ympärille jäänyt paprika täytteen joukkoon.

Keitä riisi. Paista jauheliha, sipuli ja yli jäänyt paprika. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja keitetty riisi.

Laita jauhelihatäytettä paprikoihin ja päälle juustoraastetta.

Laita paprikat uuniin 225 asteeseen n. 15 minuutiksi.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fuksiaiset

Lasange, lasangne

Kolmen keikka