Nefan meiningit

Tällä viikolla on pitänyt kiirettä, mm. Nefan takia. Keskiviikkona leivottiin Kalevalan päivän leivoksia ja torstaina juhlittiin haalarinkastajaisia.

Kalevalan päivä leivos on Nefan oma perinne. Leivoksen reseptin on luonut muutama kulttuuritutkimuksen opiskelija yhdessä erään opiskelijan äidin kanssa. Minulle ja muutamalle muulle opiskelijalle Kalevalan päivä leivos oli uusi kokemus. Hyvän makuinen sellainen. Oli myös mukava kokoontua yhteen leipomaan, syömään ja juttelemaan.


Kalevalan päivän leivokset leivottiin Kalevalan päivän aattona, koska varsinaisena Kalevalan päivänä (eli eilen) juhlimme ensimmäisen kerran Joensuun kulttuurintutkimuksen opiskelijoiden haalarinkastajaisia. Hauskaa oli, säästä riippumatta.

Eilinen päivä alkoi kauniilla auringonpaistolla mutta kastajaisten aikaan satoi jo räntää. Kastajaiset alkoi mäenlaskulla kirkonmäellä. Samalla myös "metsästettiin" kirkon mäelle kätkettyjä "karhuja". Karhuhan on Nefan tunnuseläin.


Seuraavaksi oli tarkoitus jatkaa vielä ulkona mutta sään takia päätimme siirtyä sisätiloihin. Kirkon mäeltä siirryttiin varattuihin tiloihin seuraa johtajaa -leikillä. Saatiin ulkopuolisilta muutamia huvittuneita katseita mutta milloinkas sitä näkee kaupungilla noin kahdenkymmenen ihmisen hyppivän, juoksevan, kyykkivän tai leikkivän lentokonetta jonossa kulkien. Sisätiloissa sitten leikittiin mm. karhun kaatoa, läpsyä ja ämpärikaraokea.

Lopuksi luettiin valat ja kierätettiin yhteistä loppumaljaa. Kaikille ilmestyi haalareihin myös oma Nefa-karhu iltaan sopivan sloganin kera.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Foliokiharat

Lasange, lasangne

Timo kylässä -Sunnuntai