Paprika-feta nyytit

Timo oli jälleen yliopiston järjestämällä Viron reissulla torstain ja perjantain, joten perjantai-iltana luokseni kokoontui muutama käsikirjoittaja kaveri. Illan ideana oli nyyttärikestit, joten jokainen toi jotain pientä. Itse paistoin paprika-feta nyyttejä/-pasteijoita. Tarjosin niitä jo valmistujaisissani ja vieraat tykkäsivät niistä molemmissa juhlissa. Nyytit ovat helppotekoisia, joten suosittelen niitä niille joilla on kiire tai haluavat tehdä jotain vaivatonta tarjottavaa.

Paprika-feta nyytit

  • Paprika
  • Fetajuustoa
  • Valmiita lehtitaikinalevyjä

Sulata lehtitaikinalevyt huoneen lämmössä pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko paprika.

Leikkaa lehtitaikinalevyt kahteen tai kolmeen osaan (Taikinaa on helppo leivittää, kolmeen osaan laitettuna saa enemmän nyyttejä mutta pienemmässä koossa). Laita taikinan päälle paprikaviipaleita ja fetajuustonpaloja. Sulje taikina, jolloin paprika-feta -sekoitus jää sisälle.

Paista nyyttejä uunissa n. 225 asteella n. 20 min tai niin kauan kuin taikinan pinnalla on nätti ruskea väri.

Kuva on valmistujaistarjoilusta. En älynnyt perjantaina ottaa erikseen kuvaa tarjoilupöydästä mutta tarjolla oli kaikkea pientä ja hyvää.

Kommentit

  1. Nuo taikinalevyt on kyllä yllättävän monikäyttöisiä ja helppoja!
    Itse kerran kokeilin tehdä ylijääneistä torttutaikinalevyistä vähän tuollaisia vastaavia, laitoin täytteeksi kinkkupaloja ja aurinkokuivattutomattituorejuustoa (Creme bounjour tai vastaava) ja tein niistä sellaisia kierteitä, niistäkin tuli ihan ok :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Foliokiharat

Lasange, lasangne

Timo kylässä -Sunnuntai