Äänestä vielä kuin voit

Huomenna on viimeinen ennakkoäänestyspäivä ja sunnuntaina varsinainen äänestyspäivä. Muistakaa äänestää, koska "ken ei äänestä, hänellä ei ole myöskään lupa valittaa".

Itsehän kävin jo viime viikolla äänestämässä omaa ehdokastani, Pekka Haavistoa. Ensin ajattelin äänestäväni jotain naisehdokasta, mutta kumpikaan naisista ei vakuuttanut. Sitten päätin että en ainakaan äänestä tuota enkä tuota, enkä missään nimessä ainakaan tuota! Sitten minulle jä kaksi vaihtoehtoa. Kävin tekemässä vaalikoneita, lukemassa ehdokkaiden nettisivuja, luin ehdokkaista kirjoitettuja lehtijuttuja ja kuuntelin toisten mielipiteitä puolesta ja vastaan. Lopulta päädyin siis Haavistoon ja nyt toivonkin kakkosen olevan ykkönen.

Kommentit

  1. Haavistosta herää se mielenkiintoinen kysymys, minne hän laittaa kaikki rahansa?
    Ehdokkaiden kaikki tulot ja sijoitusvarallisuudet, omaisuudet jne. on kaivettu esille ja monilta löytyykin sijoitusvarallisuutta, osakkeita, asuntoja jne.
    Haavisto kuitenkin asuu vuokralla, ei omista asuntoa, eikä sijoitusvarallisuutta, mutta tulot kuitenkin lähemmäs 100 000 euroa vuodessa. Ei oikein täsmää!

    VastaaPoista
  2. Rahaa menee vuokraa, laskuihin ja ruokaan. Tää voi olla järkyttävä tieto mutta kaikki ei välttämättä halua omistaa asuntoaan. Tiedän muutaman tapauksen... Lisäksi jokainen käyttäköön rahansa miten haluaa. Kunhan maksaa verot ja on kunnon kansalainen niin kenelläkään ei ole oikeutta arvostella toisten rahankäyttöä.

    VastaaPoista
  3. Pointti oli, että tuolla tulotasolla sitä rahaakin yleensä jää ylikin ja keskiverrosti ajattelevat ihmiset yleensä pyrkii säästämään jonkin verran. Varsinkin, kun kyseessä jo uraa pitkään tehnyt ihminen, joka toiminut laajalti myös kansainvälisissä tehtävissä. Voi myös arvailla, että voi olla myös tuloja (kuten toisella naisehdokkaista oli mainittu, nehän eivät näy verotiedoissa)tai varallisuutta/sijoituksia ulkoimaisissa pankeissa. Niistähän ei pääomatuloista niitä verojakaan Suomeen sitten maksella.
    Toisaalta toisten lehtijuttujen mukaan Haavisto ollut myymässä taloaankin reilulla 1,6milj. eurolla, joten rahaa pitäisi kyllä olla ihan siinä missä muillakin (tai sitten se talo, jos kukaan ei ostanut sitä..)
    Sinällään ei edes välttämättä kyse rahasta vaan siitä, mitä se viestittää. Näyttääkö kovin sitoutuneelta maan kehitykseen, jos ei edes omia rahojaan tuo Suomeen vaan pitää ne ulkomailla? Mitä ajattelemme ihmisestä, joka ei ole varautunut pahan päivän varalle laittamalla tuloistaan osan säästöön?
    Muutenhan rahankäyttö onkin melko yksityisasia.

    VastaaPoista
  4. Tuo itsestään viestittäminen onkin yksi syy miksi en ole tiettyjä henkilöitä äänestänyt. Väyrynen on tehnyt itsestään pellen väittämällä että hän on jo käytännössä voittanut, lisäksi hän kieltäytyi puhumasta englantia ulkoimaiselle lehdelle. (Presidentin tehtävä on mm. edustaa Suomea ulkomailla, ei hirveen hyvä idea hakeutua hommaan jos ei edes englantia osaa.) Lipponen murjottaa, Soinikin tiuskii. Oikeastaan mie oon vain tarkkaillut kuka oikeasti pärjäisi tässä edustustehtävässä, ketä ei tartteis hävetä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Foliokiharat

Lasange, lasangne

Timo kylässä -Sunnuntai