Matkaraportti osa 1. - Eger

Viime viikolla täällä Pohjois-Karjalassa nautittiin syyslomasta. Itse matkustin Keski-Eurooppaan nauttimaan lämpimistä säistä. Syy matkaan löytyi lähipiiristä, koska sain kutsun häihin. Puolisoni  lapsuudenystävä Savosta meni naimisiin unkarilaisen naisen kanssa.


Häät vietettiin ihastuttavassa Egerin kaupungissa. Kaupunki sijaitsee parin tunnin matkan päässä Budapestistä koiliseen. En ollut aiemmin kuullut kaupungista mitään. Pienen googlettamisen jälkeen selvisi, että kyseessä on todellinen matkailukohde, joka tunnetaan historiastaan ja viineistään.

Minä Egerissä.
Majoituimme Hotel Romantikissa, joka on aivan keskustan kupeessa. Pieni hotelli oli kodikas ja siisti. Työntekijät eivät osanneet kunnolla englantia, mutta olivat hyvin avuliaita ja ystävällisiä. Majoittumisemme jälkeen saimme tervetuliaismaljana paikallista punaviiniä, joka kohosi hyvin päähän. Tällöin olin viimeksi syönyt ennen lentoa, joten pääsin tutustumaan kaupunkiin pienessä hiprakassa. Kaikki oli kovin kaunista ja suloista. Muistin myös ilmoittaa tästä kovaan ääneen.

Hotel Romantik.

Se on hyvä puoli matkustellessa paikassa, josta tuntee paikallisia ihmisiä, että he osaavat suositella hyviä ravintoloita. Suunnistimme sulhasen suosittelemaan ravintola Macokiin, josta saa modernia unkarilaista ruokaa. Ruoka olikin todella hyvää! Tietenkin nälkä oli tässä vaiheessa valtava, mutta kyseinen ravintola keikkuu myös TripAdvisorin huipulla.

Herkullista ruokaa Macokista.

Kävelimme pitkin kaupunkia ja ihastelimme sen viehkeyttä. Kaikki vaikutti jollain tavalla suloiselta ja kotoisalta. Kapeat kujat, kävelykadut, torit ja rakennukset olivat todella ihastuttavia.

Yksi Egerin aukioista.

Kujan ylle on viritelty elokuvajulisteita.

Egerissä oli useita patsaita.

Kaupungin halki kulkeva puro (tai joki, joka oli vain erittäin matalalla).

Kävelykatu.

Vierailimme hääpäivän aamuna Egerin linnassa, joka on rakennettu 1400-luvulla. Olimme yllättyneitä, miten paljon koululaisia linnoituksella oli lauantaina. Ilmeisesti kyseessä on yksi suosituimmista kouluretkikohteista. Lapsien keskellä parveili oppaita, jotka olivat pukeutuneet tiettyjen aikakausien mukaisesti.

Kahden aikuisen lippu linnaan maksoi noin 5 euroa ja sillä pääsi käymään melkein kaikissa alueen museoissa. Museot eivät tehneet minuun vaikutusta, mutta pelkästään näkymien takia linnoituksessa kannatti käydä!

Minä ihailemassa maisemia.

Linnasta avautui kauniit maisemat kaupungille.

Linnavierailun jälkeen menimme hotellin suosittelemaan ravintolaan syömään gulasia, tuota unkarilaista herkkua, joka meidän mielestämme muistutti vain vähän enemmän maustettua lihasoppaa. Eli kyseessä oli pieni pettymys, tosin keittoon sai itse lisätä paprikasiivuja, jotka toivat lisää potkua ateriaan.



 Kirjoitan itse häistä seuraavassa kirjoituksessani.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Foliokiharat

Lasange, lasangne

Timo kylässä -Sunnuntai