Parasta juuri nyt - Docventures

Tiistaina alkoi uusi Docventures kausi ja olen todella mielissäni asiasta. Suoraan sanottuna sarja on parasta, mitä suomalaisella televisiolla on tällä hetkellä tarjolla!

Nautin dokumenttielokuvista ja ajatus siitä, että saan jakaa mietteitäni Twitterin kautta samaan aikaan kun asiantuntijat keskustelevat elokuvan sisällöstä ja teemasta tuo minulle mielihyvää. Se tuo uskon siihen, että tässä maassa on vielä fiksuja ja ajattelevia ihmisiä. Jotenkin tuntuu, että se toinen ääripää on aina äänessä.

Kauden ensimmäisenä elokuvana nähtiin Battle of the Sexes, joka seuraa naisasian kehitystä erään tennisottelun kautta. Lyhyesti kerrottuna:1970-luvulla entinen tennistähti Bobby Riggs päättää nostaa nimensä esiin haukkumalla naisia ja haastamalla naisten sen hetken kovimman tennistähten Billie Jean Kingin otteluun.

Elokuva oli todella mielenkiintoinen ja toi esille uusia asioita tuosta ajasta sekä elokuvan päätähdistä. Jonathan Daytonin ja Valeire Farisin ohjaama dokumentti toi esille monta erilaista näkökulmaa.

Oikeastaan jäin miettimään Riggsiä: Oliko hän oikeasta kunnon sovinisti vai pyrkikö hän puhtaasti käytöksellään saamaan vain huomiota? Jäin myös miettimään miksi niin moni nainen asettui tukemaan Riggsiä? Oikeastaan tämän voisi myös vetää nykyhetkeen: Miksi niin moni nainen tukee esim. Trumpia?

Kuitenkin huvittavinta omalta osaltani oli itse ottelun näyttäminen elokuvassa. Tiesin jo entuudestaan lopputuloksen, mutta huomasin silti jännittäväni miten ottelussa käy. Hienosti rakennettu draaman kaari. En voi muuta kuin suositella.

Docventures on muuten ainoa ohjelma, jonka haluan nähdä suorana. Muut ohjelmat voin katsoa tallennuksesta tai uusinnasta, mutta Docventures toimii parhaiten tuoreena nautittuna.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Foliokiharat

Lasange, lasangne

Timo kylässä -Sunnuntai