Raastava syyskuu

Kaikilla muilla tuntuu olevan päällä nyt syksyn ihannointi. Kaverit huokailevat kuinka kaunista on, kun puitten lehdet kellastuvat, saa polttaa kynttilöitä ja kääriytyä pehmeän viltin keskelle hyvän kirjan kanssa. Kuulostaa houkuttelevalta, mutta oma syksyni on jotain muuta.

Kellastuvat lehdet on varma syksyn merkki.

Itse taas huomasin, ettei minulla ole aikaa tunnelmoida syksyn ihanuuksia, kun syyskuu on täynnä kokouksia, suunnitelmia, päätöksiä ja deadlineja. Mahtavaa, että on töitä ja nimenomaan mieleistä työtä, mutta miksi kaikki tuntuu kasautuvan syyskuuhun.

Asiaa ei yhtään helpota se, että minulla on kolme kummipoikaa, joilla kaikilla on syntymäpäivät syyskuussa. Eli kummitädin pitää juosta kaupoissa tavallista enemmän ja pohtia mistä 2- ,5- ja 12-vuotiaat pojat oikein pitävät. Onneksi aina saa kysyttyä lasten vanhemmilta.

Nuorimmaisen lahjan oston ulkoistin miehelleni, koska olemme molemmat pojan kummeja. Minä varmaan sitten hoidan joululahjan. Onneksi noin pienet ovat vielä tyytyväisiä lähes kaikkeen.

5-vuotiaalla alkaa jo olemaan lempibrändejä. Sen verran tiedän, että  LegoNinjagot on nyt se kovin juttu maailmassa, joten lahja löytynee helposti. Kuitti vaan talteen, jos joku muukin sattuu ostamaan saman pakkauksen.

12-vuotias on jo oikeasti vaikea. Vihjeenä sain pojan isältä, että Fortnite on nyt in. Ensimmäisenä siis googlettamaan, että mikä oikein on Fortnite. Päädyin tilamaan fanituotteita netistä, ja lähettämään ne takaisin. Aika kauheaa sälää kalliilla hinnalla. Brändääminen on siis onnistunut, mutta valitettavasti kummitäti ei nyt yhtään arvostanut. Onneksi eilen löytyi lahja eräästä Joensuun liikkeestä.

Kiireiden lisäksi olen myös sairastellut ja tämän takia kokenut oloni tavallista väsyneemmäksi. Syyskuu on flunssan kulta-aikaa. Ei osata vielä pukeutua tarpeeksi lämpimästi ja pöpöt leviävät nyt helposti.

Kärpässieniä lenkkipolun varrella.
Minulle syyskuu on ollut tähän mennessä raastava. Mutta lopulta, kun istahtaa miettimään, ei se ole tämän vuoden ajan syy jos en osaa nauttia. Olen itse luonut kiireeni ja mielialani. Nyt täytyisi osata purkaa tämä vaihe ja pyrkiä nauttimaan syksystä, koska ennenkuin huomaankaan, maa on jo valkea.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Foliokiharat

Lasange, lasangne

Timo kylässä -Sunnuntai