Sanataideopettajan kiireinen viikonloppu

Huh, huh ja huh! Näin on yksi nopeatempoinen viikonloppu selätetty. Normaalit ihmiset rentoutuvat viikonloppuna, itse tein sanataideopettajan töitä tavallisen työviikon päätteeksi.

Lauantaina pidimme Löydä lastenkirjaan -sanataideleirin Joensuun Perheentalolla. Leiripäivän alussa jokainen ohjaaja kirjavinkkaa kaksi kirjaa. Näistä kirjoista leiriläiset valitsevat mieleisensä ja pääsevät rakentamaan huonetta valitsemansa kirjan ympärille.

Itse pääsin leirin kautta tutustumaan lemmikeistä kertoviin kirjoihin. Valitsin leirille Helena Meripaasin Tassu-Trio -kirjat sekä Aira Savisaaren ja Mimmu Tihisen Ponku ja Peetu -kirjasarjan. Pidin todella paljon molemmista kirjasarjoista. Ponku ja Peetu on helppolukuinen ja humoristinen kirjasarja, Tassu-Triossa puolestaan käsitellään vakavampiakin aiheita tyttöjen elämässä.

Lupasin vetää leirin alussa tutustumisleikin leiriläisille ja tätä varten tutustuin myös Päivi Haanpään Tullaan tutuiksi: 55 tapaa tutustua teokseen. Suurin osa kirjan leikeistä sopi enemmänkin aikuisille tai useammin kokoontuville ryhmille, mutta sieltä löytyi yksi juuri sopiva meidän päiväleirille. Ja enempää en tarvinnutkaan.

Sanataideopettajan leirikirjallisuutta.

Leikin jälkeen leiriläiset jaettiin ryhmiin kirjatoiveidensa mukaan. Minun huoneeseeni sattui sekaannus, kun aluksi luulin meidän tekevän Ponku ja Peetu -huoneen, mutta puolet olivatkin äänestäneet Tassu-Trioa. Onneksi minulla oli käytössä Perheentalon isoin huone, joten sisustimme sinne molemmat huoneet. Toiseen päätyyn tuli Ponkun ja Peetun Etsivätoimisto Jelpin -toimisto, toiseen päätyyn Tassu-Trion Erikan äidin eläinlääkärihuone ja keskelle agilityrata.

Leirin loputtua pidettiin avoimet ovet, jolloin ulkopuoliset saivat tulla tutustumaan leiriläisten sisustamiin huoneisiin ja tehdä kirjoihin liittyviä sanataidetehtäviä. Meidän huoneemme suosituimmaksi tehtäväksi taisi lopulta nousta agilityrata.

Muihin huoneisiin leiriläiset valitsivat seuraavat kirjat/kirjasarjat: Supermarsu, Kapteeni Kalsari, Geoetsivät, Sinttu sekä Nähdään majalla: Pörriäisagentit. Kannattaa katsoa Sanarattaan kotisivuilta kuvia, jahka meidän tiedottaja kerkiää ne sinne lisätä.

Tänään, sunnuntaina, olin vetämässä sanataidepajaa STOP Koulukiusaamiselle -poniraveissa. Parin tunnin aikana pyysimme lapsia kirjoittamaan tai piirtämään kirjeen yksinäiselle Ponille. Pisteemme ei ollut niin suosittu muiden aktiviteettien rinnalla, mutta saimme kuitenkin muutaman todella ihanan piirrustuksen ja kirjeen. Tähän tapahtumaan lähdimme puhtaasti teeman takia, koska kiusaaminen ei ikinä ole oikein!

Mitä mieltä sinä olet kiusaamisesta?

Ponin kirjekaveri-ilmoitus.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Foliokiharat

Lasange, lasangne

Timo kylässä -Sunnuntai