Macig Mike ja trailereiden dilemma

Tajusin juuri etten ole muistanut kirjoittaa mitään eräästä elokuvasta, jonka kävin katsomassa jo monta viikkoa sitten. Kyseessä oli Magic Mike. Kyseessä on siis miesstripparileffa, joka ensin kuulosti sellaiselta aivot narikkaan leffalta mutta osoittautuikin paljon syvällisemmäksi.

Elokuvan juoni pääpiirteittäin: Mike on strippari. Erittäin hyvä sellainen mutta hän on paljon muutakin. Hän kerää rahaa perustaakseen oman design-yrityksen. Hän kohtaa Kidin ja ottaa tämän varjelukseensa. Kid pääsee myös strippaamaan. Kid ajautuu hankaluuksiin ja Mike rakastuu Kidin siskoon.

Minusta leffa oli hyvä, mutta mukana ollut sisko oli pettynyt. Hän oli katsonut elokuvan trailerin ja pettyi. Hän odotti leffan olevan nopeatempoinen tanssielokuva. Mutta trailereiden tarkoitus on houkutella katsojia, ei kertoa totuutta elokuvista. Trailerit ovat yleensä hyvin nopea tempoisia, hauskoja ja mielenkiintoisia. Usein leffat eivät vastaa niissä luotuja mielikuvia. Traileri on mainos. Ei kannata luoda odotuksiaan trailerin mukaan.

Meillähän ammattikorkeakoulussa oli yksi kurssi, jossa harjoiteltiin editointiohjelman käyttöä tekemällä kuvitteelliselle elokuvalle traileri. Lähes kaikki tekivät nopeatempoisen toimntaleffan trailerin. Itse tein runollisen, suomalaisen rakkauselokuvan trailerin. Sain siitä paljon kehuja, koska se erottui joukosta.

Pidin siis Macig Mikesta, koska minulla ei ollut liikaa ennakkokäsityksiä elokuvasta. Liialliset ennakkokäsitykset syntyvät trailereiden avulla. Trailerit tosin herättävät mielenkiinnon katsomaan elokuvia. Itsekkin odotan joulukuussa ensi-iltaan tulevia Hobittia ja Juoppohullun päiväkirjaa osittain juuri trailereiden synnyttämän mielenkiinnon takia. Toivottavasti en joudu pettymään.

Elokuva oli siis hyvä. Siitä on kuulema tulossa toinen osa. Niin hyvä se sentään ei ollut, että toista osaa menisin katsomaan. Tähän loppuun vielä se tärkein havainto Macig Mikesta: Channing Tatum on oikea namupala!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Foliokiharat

Lasange, lasangne

Timo kylässä -Sunnuntai