Laskiaispullat kuivahiivasta

  • 2 pussia kuivahiivaa
  • 5 dl maitoa/vettä
  • 1-2 kpl kananmunia
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • n. 1,5l vehnäjauhoja
  • 1,5 dl rypsiöljyä

Voiteluun kananmuna
Päälle raesokeria

Sekoita tuorehiiva jauhojen joukkoon. Nesteen on oltava kättä lämpimämpää. Lisää joukkoon kananmunat, sokeri yms. Alusta taikina kimmoisaksi lisäämällä vähitellen jauhoja ja lopuksi öljyä.

Kohota taikinaa lämpimässä. Muotoile pullista mieleisiäsi. Voitele pullat kananmunalla ja ripota päälle raesokeria.

Paista pullia uunissa 225 asteessa n. 15 min.



Tein sunnuntaina pullia miule ja Timolla. Sain aikaiseksi kaksi hyvin onnistunutta pellillistä sekä kolme kappaletta palanutta pullaa. Pullat nautittiin kermavaahdon ja hillon kanssa. Palaneetkin pullat meni parempiin suihin, eikä roskiin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Foliokiharat

Lasange, lasangne

Timo kylässä -Sunnuntai