"Talven kauneus" -installaatio

Nyt viikonloppuna oli Lunta Ilosaaressa -tapahtuma, jossa olisi ollut tarjolla kaikenlaista. Muiden menojen takia kuitenkin kävimme tänään katsomassa vain "Talven kauneus" -installaation, joka oli Ilosaaren jäällä toteutettu esitys. Pääosassa oli kauniit valot ja nätisti tanssivat tanssijat.

Ensin oli vain valot, sitten alkoi kuulua musiikkia, jonka jälkeen havaitsin kaksi "lavaa" lähestyvää tanssijaa. Ensin ne tanssivat kahdestaan, sitten pikkuhiljaa alkoi ilmestymään lisää tanssijoita. Näkymä oli kaunis mutta esitys alkoi pikkuhiljaa puuduttamaan. Dramaturgisesti esityksessä ei ollut mitään hienoa. Tyypit tulee, tyypit menee. Valot olivat ihan hienot mutta ne eivät muuttuneet esityksen aikana. Tanssissa ei ollut selvää koreogarafiaa. Välillä sitä oli vähän esillä mutta suuremman osan ajasta tanssijat vain näyttivät liikkuvan vähän miten sattuu, täysin eri aikaan eikä liikkeissä ollut yhtään samankaltaisuutta.

On hienoa, että keskellä talvea uskalletaan toteuttaa jotain tällaista. On myös hienoa, että kyseessä oli ilmaisnäytös, jolloin tällainenkin köyhä opiskelija pääsee nauttimaan kulttuurista. Mutta teokseen olisi saanut laittaa lisää potkua. Mukanani ollut mieshenkilö luonnehti tapahtumaa "perkeleen tylsäksi", enkä voi kieltää ettei esityksessä välillä olisi ollut täysin turhaa toistoa. Esitys oli aivan liian pitkä eikä siinä oikein ollut selkeää loppua. Tanssijat vain lähtivät pois mutta musiikki jatkui. Tai ehkä esitys oli vielä kesken, kun me päätimme lähteä. Emme tosin olleet ainoita lähtijöitä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Foliokiharat

Lasange, lasangne

Timo kylässä -Sunnuntai