Kirjallisuutta

Timon ollessa töissä minulle on jäänyt reippaasti aikaa lukemiseen. Olen tällä viikolla saanut luettua kaksi kirjaa ja kolmatta olen hieman aloittanut.

Maanantaina lukaisin vihdoin ja viimein erään klassikon, jonka olen jo kauan halunnut lukea mutta jostain syystä sain sen vasta nyt käsiini. Antoine de Saint-Exupéryn Pikku Prinssi oli todella ilahduttava lukukokemus. Ylistyspuhe lapsuudelle ja totaalinen kritisointi aikuisia kohtaan.

"Ainoastaan sydämellään näkee hyvin. Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä." 
 ~ Antoine de Saint-Exupéry: Pikku Prinssi

Jos kyseinen teos on vielä lukematta niin kipinkapin kirjastoon siitä. Ei ole edes paksu kirja, minäkin lukaisin kyseisen teoksen hujauksessa. Suosittelen, ehdottomasti suosittelen.

Eilen sain päätökseen Edgar Allan Poen romaanin, joka on nimeltään Arthur Gordon Pymin selonteko. Tarinan päähenkilö lähtee salamatkustajaksi valaanpyyntialukselle ja päätyy mitä huimimpiin seikkailuihin.Teksti on sujuvaa ja tarina varsin mukaansatempaava mutta välillä kirjoittaja on ruvennut liikaa kuvailemaan jotain laivan osaa tai muuta tällaista. Ehkä purjehtijat ja muutenkin merenkulusta kiinnostuneet saisivat teoksesta enemmän irti mutta suositelen silti teosta erittäin lämpimästi. Teos on nimittäin varsin mielenkiintoinen, varsinkin jos lukee suomentajan sanan lopusta. Onko tarinassa oikesti jotain tosielämään pohjautuvaa vai onko teos kuvausta kirjailijan omasta sielunmatkasta? Hmm..

Tänään aloitin lukemaan Andrei Volosin Animaattori-teosta, josta en osaa vielä sanoa oikein mitään. Siitä siis myöhemmin lisää.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Foliokiharat

Lasange, lasangne

Timo kylässä -Sunnuntai