Mokkapalat

Tein tänään isälle syntymäpäivän kunniaksi mokkapaloja. Ostettiin Miian kanssa isälle lahjaksi Topi Sorsakosken viimeisen levyn, jonka mukana on myös dvd. Oheisesta ohjeesta tulee pellillinen mokkapaloja.

Mokkapalat

5 dl vehnäjauhoja
4 kpl munia
3 dl sokeria
2 dl maitoa
200g voisulaa
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria

Kuorrutus

1 pkt tomusokeria
50g voisulaa
5 rkl kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniliinisokeria

Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Kaada joukkoon voisula. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja tyrkkää uuniin. 200 astetta ja 15-20 min. Otettuasi valmis pohja uunista anna sen jäähtyä ennen kuin teet kuorrutteen. Itse laitoin taikinan jäähtymään katto liepottimen alle.

Kuorrutus tehdään jahka pohja on jäähtynyt. Sulata voi. Keitä kahvi, kannattaa tehdä vahvaa kahvia. Sekoita kuivat aineet, lopuksi kahvi ja voisula joukkoon. Sekoita kunnolla jotta tomusokeri ei jää paukuille. Kaada seos nopeasti pohjan päälle, koska se jähmettyy nopeasti. Levitä kuorrute tasaisesti ympäriinsä. Laita lopuksi koristeeksi nonparelleja tai kookoshiutaleita. Itse laitoin jotain helmikuulia, koska niitä nyt sattui kaapista löytymään. Ihan hyvin nekin kyllä kävi. Laita leivos jääkaappiin, silloin kuorrute jähmettyy kunnolla ja itse henk. koht. tykkään syödä mokkapalani viileänä.

Mie en muuten tiiä menikö miula ihan täyttä pakettia tomusokeria tähän koska yhdistin kahdesta paketista. Ohjeessa sanotaan yksi paketti mutta kannattaa käyttää järkeään.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Foliokiharat

Lasange, lasangne

Timo kylässä -Sunnuntai