Onnettomuus Varkaudessa

Ei hitto. Tultiin tänään Pieksämäelle joulun viettoon. Oltiin siinä puol kuus perillä ja anopintekele mietti mitä poliisit siellä asemalla oikein tekee. Myöhemmin asia selvisi Iltalehden sivustoa lukiessa. Ilmeisesti matkan varrella junan veturi törmäsi tyttöön, joka kuoli välittömästi. Veturinkuljettaja ei huomannut mitään. Eikä kukaan junassakaan.Järkyttävää.

Sisko valitti kuinka surkea joulu on tulossa kun me ei olla nyt siellä. Nyt tuokin valitus tuntuu niin pinnalliselta, mitättömältä. Asiat voisi olla pahemmin. En voi kuvitellakaan sitä surua mitä tässä Varkauden perheessä nyt käydään läpi. Voi vain toivoa perheelle ja omaisille voimia.

Olen kyllä usein miettinyt Varkauden ohi mennessä että onpa asuintalot lähellä junarataa. Kesällä näin kuinka joku oli laittanut ulkokalusteet raiteiden päälle. Ne raiteet eivät kyllä olleet selvästikkään enää käytössä mutta silti. Se ei varmastikkaan ole mukavin paikka viettää vapaa-aikaansa. Lisäksi sen ainakin luulisi olevan vaarallista. Olen kuullut useita tarinoita siitä kuinka lapset liukuvat pulkalla junan alle tms. Eikö näitä paikkoja voisi eristää? Laittaa kieltokylttejä. Vaara! Pysykää poissa! Mäen lasku kielletty! Toisaalta kiellot ja varoitukset voivat unohtua leikin tiimellyksessä. Tämän päiväinen oli vain valitettava onnettomuus jolle ei löydy syyllistä. Kaikki osalliset kärsivät varmasti jo tapahtuneesta muutenkin. Toivon voimia läheisten lisäksi myös junakuskille.

Kommentit

  1. Varmaan ihan hyvä, että kukaan junan matkustajista ei edes huomannut mitään - ei varmaan olisi ollut kivaa katseltavaa...

    VastaaPoista
  2. Joo, kieltämäti olis ollu aika traumaattista. Huh huh..

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Foliokiharat

Lasange, lasangne

Timo kylässä -Sunnuntai