Vierailu

"Tunnistaako se mummo meiät?" Ei meinannut mummi tunnistaa minnuu eikä Miiaa, kun käytiin tänään keskussairaalalla vierailulla. Jaksoi se vähän jutella. Ei kuulema koske minnekkään. Se on sentään hyvä juttu. Ei ollut tämä vierailu kylläkään pitkä, koska mummo ei meinannut millään jaksaa pysyä hereillä.

Tuli muuten täysin yllätyksenä, että mummo on sairaalassa ja todella huonossa kunnossa. Ei me mitenkään hirmu läheisiä olla mutta on miula hyviä muistoja siitä, kun lapsena riekuin serkkujen kanssa mummolassa. Tai autokoulun jälkeen menin mummon luo, kun alkoi satamaan enkä viitsinyt ajaa skooterilla Kiteeltä Tohmikselle asti. Katsottiin Emmerdalea ja vanhoja valokuvia. Viime kesänä käytiin mummon luona pesismatsin jälkeen. Sillon se jo puhu, että dementia on tullut.

"Mummo on aina ollu ihan samannäköinen," totesi sisko kun lähdettiin pois. Niin se on. Ainakin muistoissa. Pieni ja harmaatukkainen. Mummo pääsi yllättäen tänään Kiteen vuodeosastolle. Onneksi käytiin tänään kylässä, eikä jätetty huomiseen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Foliokiharat

Lasange, lasangne

Timo kylässä -Sunnuntai