Hobitti: Odottamaton matka

Kävin tänään katsomassa Hobitin elokuvateatterissa. Olen lukenut kyseisen kirjan joskus lukiossa eli siitä on aikaa. Elokuvaa katsoessa tuli usein mieleen oliko tuo ja tuo muka kirjassa. Toisaalta jos noin 300 sivuisesta kirjasta on saatu aikaiseksi elokuvatrilogia, käsikirjoittajien on pitänyt keksiä joukkoon hieman omaa.

Jotenkin tuo kolmiosaisuus tuntuu rahastamiselta. Miksi on klassikkokirjan tarinaa on pitänyt lähteä muokkaamaan? Ehkä ideana on ollut matkia Taru Sormusten herrasta -saagaa. Toisaalta Hobitista on ilmeisesti tehty jo ennen joku elokuva. Ehkä kolmiosaisuudella on haluttua erottua aikaisemmasta versiosta. Tolkienin maailma on toisaalta niin mielikuvitusta kiihottava, että en ihmettele jos käsikirjoittajat ovat vain jääneet koukkuun.

Käsikirjoittajien joukossa on myös elokuvan ohjaaja Peter Jackson, joka varmasti tuntee jo Keski-Maan kuin omat taskunsa. Hän on varmasti aiemmalla kokemuksellaan osannut tuoda käsikirjoitukseen jotakin uutta pysyen samalla uskollisena Tolkkienille.

Kaupallisuudestaan huolimatta en malta odottaa seuraavaa osaa. Minä todella pidin elokuvasta. Kerkisin jo ennen elokuvaa hieman pelätä, koska niin monet olivat pettyneet Hobittiin. Mutta minä pidin siitä. Ehkä se oli pelastukseni, että olen lukenut kirjan ja tiedän tarinan mutta en muista mitä kaikkea kirjassa loppujen lopuksi tapahtuu.

Elokuvan tunnelma on kuin suoraan Taru Sormusten herrasta -trilogian ensimmäisestä osasta. TSH-fanien ei siis tarvitse pettyä. Musiikki, näyttelijät ja visuaalinen ilme toimii. Käsikirjoituskin toimii vaikka tuossa aiemmin pohdinkin kirjoittajien valintoja. 3D ei välttämättä ollut paras mahdollinen, normaali elokuva on varmasti siis riittävä.

Suosittelen. Ja aion lukea kirjan vielä uudelleen mutta ehkä vasta sitten viimeisen osan jälkeen...Seuraava osa saapuu 2013 ja viimeinen vasta 2014. Sitä siis odotellessa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Foliokiharat

Lasange, lasangne

Timo kylässä -Sunnuntai