Shakespeare, Dante ja Homeros

Aloitin klassikko-kurssin esittelyn viimeisestä kirjasta ja nyt hyppään ensimmäisiin kirjoihin. Ihan ensimmäisellä kerralla piti olla luettuna yksi seuraavista: Shakespearen Hamlet, Danten Jumalainen näytelmä tai Homeroksen Odysseia.

Jälkimmäisen olen joskus lukenut, en kylläkään kokonaan. Tarinan kylläkin tiedän, se käytiin joskus aikoinaan koulussa läpi. Pitää laittaa must-read -listalle. Dantea luin jonkin matkaa ja kirja on yhä lainassa. Jos sen saisi luettua jossain vaiheessa.

Kurssia varten luin Hamletin. Uudestaan. Luin sen aikoinaan amk:n kirjallisuuskurssille. Mutta silloin en tainut lukea sitä kokonaan, koska lopussa tuli kohtia joita en muistanut. Valitsin tämän kirjan nyt tälle kurssille silkkaa laiskuuttani. Se oli lyhempi kuin Dante ja Homeros loppui kaupunginkirjastosta. Olisihan sen voinut lainata muualtakin mutta laiskuus ja myös kiire iskivät kimppuuni.

Ymmärrän kyllä miksi Hamlet on klassikko-listalla. Tarina on erittäin jännittävä ja olisikin hienoa nähdä teos teatterinlavalla. Kuitenkin kieli oli välillä pitkästyttävää. Liikaa monologia, liikaa runollisia kielikuvia. Shakespearella on muita näytelmiä joista pidän enemmän kuin Hamletissa, mutta tietenkin kurssia varten on pitänyt valita vain yksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Foliokiharat

Lasange, lasangne

Timo kylässä -Sunnuntai