Vadelmavenepakolainen

Kävin torstaina katsomassa Joensuun kaupunginteatterissa katsomassa Vadelmavenepakolaisen. Oli mukava käydä teatterissa pitkästä aikaa, varsinkin kun itse ei tarvinnut maksaa. Nefa, kulttuuritutkijoiden ainejärjestö, maksoin 15 ensimmäisen ilmoittautuneen liput ja väliaika tarjoilun. Olin numero 15, joten sain viimeisen lipun!

Vadelmavenepakolainen perustuu Miika Nousiaisen vuonna 2007 julkaistuun romaaniin. Itse en ole tätä kirjaa lukenut, mikä oli hyvä juttu näytelmää ajatellen. Meiltä lähti nimittäin yksi osallistuja tauon aikana pois, koska hänestä näytelmä oli todella huono verrattuna kirjaan. Samaan arvioon ylsi toinenkin henkilö, joka sentään katsoi näytelmän loppuun asti. Minusta näytelmä oli hyvä. Tarina oli mielenkiintoinen täynnä hauskoja ja traagisia kommelluksia. Välillä yleisöä yllytettiin laulamaan. Itse en kyennyt osallistumaan yhteislaulukohtauksiin, koska kurkku oli kipeänä. Kuitenkin nautin esityksestä ja pitää nyt yrittää käydä useammin nauttimassa tästä kulttuurimuodosta. Pitää myös lukea tuo Nousiaisen romaani, kun se kerran on niin hyvä.

Väliajalla saimme nauttia vadelmakakkua ja teetä/kahvia omassa, yksityisessä huoneessa. Luksusta! Ja tarjoilu sopi teemaan.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Foliokiharat

Lasange, lasangne

Timo kylässä -Sunnuntai