Lisää aiheesta Halloween

Kaksi viimeisintä kirjoitusta herätti erään lukijani kommentoimaan. Hän halusi selityksen miksi puhun muutosta halloweenina kun muutan jo tänä viikonloppuna. Pyhäinpäiväänhän on vielä aikaa. Haluankin nyt huomauttaa että pyhäinpäivä ja halloween ovat kaksi eri asiaa, vaikka ne liittyvätkin toisiinsa. Pyhäinpäivä on kristillinen juhlapäivä, vainajien muistopäivä ja halloween on kelttiläiseen juhlapäiväistä periytynyt juhla, pyhäinpäivän aatto. Halloweenia juhlitaan lokakuun viimeisenä päivänä ja pyhäinpäivän päivämäärä vaihtelee. Lisätietoja Viiveestä ja Wikipediasta.

Itse juhlin halloweenia lähinnä pukeutumisen takia. Rakastan naamiaisia mutta kukaan ei niitä ole yleensä järjestänyt kuin halloweenina. Tänä vuonna ei näköjään silloinkaan. Pitäisi varmaan aloittaa larppaamaan tai jotain että saan tyydytettyä nämä pukeutumisleikkiviettini.

(Huom. En voi järjestää omia pirskeitä, koska Timo vastustaa ajatusta. Ymmärrettävistä syistä. Lisäksi tympii järjestää yhtään mitään juhlia, kun kaikista kutsutuista loppujen lopuksi korkeintaan kaksi saapuu. Mun juhlat ei vaan ikinä onnistu.)

Tänään pääsin töistä kaksi tuntia etuajassa. Tyytyväisenä painalsin keskustaan ja kävin Ateneumissa. Siellä oli aivan mahtava Lapin Taika -näyttely ja kokoelmista löytyi suomalaisen taiteen helmiä, kuten Hugo Simbergin Haavoittunu enkeli. Oli itseasiassa aivan mahtavaa kierrellä näyttelyä yksinään. Sain rauhassa katsella ja fiilistellä.

Ateneumin jälkeen tapasin Tarun rautatieaseman metron luona ja kiertelimme hieman kaupoilla katselemassa ja keräämässä lisäystä joululahjalistaan. Tai lähinnä Taru keräsi, minä alan keräilemään omaani sitten kun pääsen takaisin Joensuuhun. Se rannekello ois kiva. (Vink, vink, Timo. Vink, vink.)

Kommentit

  1. Totta, eri asioitahan ne halloween ja pyhäinpäivä ovat :) Monissa maissahan pyhäinpäivä on aina kiinteästi 1.11 niin on ihan loogista, että halloween "pyhäinpäivän aatto" on se lokakuun viimeinen päivä (joka tosin on nyt maanantai, ei viikonloppu).

    VastaaPoista
  2. Niin se nyt sattuu virallisesti maanantaille mutta kukaan ei varmaan lähe juhlimaan arki-iltana (tai jotkut lähtee) niin sitä juhlitaan viikonloppuna.

    VastaaPoista
  3. Sainpas siut vastaamaan miun kommentteihin :)

    Kirjoitahan seuraavaksi vaikka syväluotaava katsaus talven 2011-2012 talvikenkä/saapasihanuuksista :)

    VastaaPoista
  4. No nyt vasta huomasin siun kommentoineen. Sori!!

    Lupaan parantaa tapani :D

    VastaaPoista
  5. P.S. Hyvä aihe. Pitää kuitenkin tehdä jahka saavun Joensuuhun. Täällä en kerkeä enää kauppoja kiertelemään.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Foliokiharat

Lasange, lasangne

Timo kylässä -Sunnuntai