Lähes aktiivinen lauantai

Heräsin tänään, lauantaina, herätyskellon piipatukseen ja lähdin jumppaan nostelemaan puntteja. Osallistuin Miian kanssa bodypumppiin, jossa siis nostellaan painoja ohjaajan ohjeiden mukaan. Tempo oli nopea ja onneksi älysin aloittaa pienimmistä painoista, muuten olisin kuollut sille tunnille. Mutta erittäin tehokas tunti on kyseessä. Huhhuh, mikä hiki!

Tunnin jälkeen suuntasimme suihkun kautta infrapunasaunaan. En ole ennen kyseistä laitetta kokeillut mutta ihan mielyttävä tuo oli. Hiki nousi hyvin pintaan. Miia tosin totesi tuosta infrapunasaunasta, että "ihan kuin ois mikrossa ollut". No, jotain sellaista se kai on.

Seuraavaksi suuntasimme matkamme kohti Toffolandiaa, Tohmista eli Tohmajärveä. Tarkoitus oli käydä mm. apteekissa mutta se oli mennyt kiinni jo klo 12.00. Menimme sitten käymään Säästömestassa ja oltiin kaupan ainoat suomalaiset asiakkaat. Eikä se kai olekkaan ihme, koska Tohmajärvi on kuitenkin Suomen venäläisin kunta ja suoraan sanoen, jos siellä ei olisi venäläisiä niin ei siellä olisi niitäkään vähäisiä palveluita jotka on vielä pystyssä. Oikeastaan Tohmis pystyyn kuoleva paikkakunta. Surullista mutta totta. Kemie eli Tohmajärven keskusta on ihan rappeutunut. Mutta jos lähtee tutustumaan kylille kuten Akkalaan tai Onkamoon niin siellä on jo parempi meininki. Nättiä luontoa ja kivoja taloja. Syy miksi koen vielä edes jonkinlaista kotiseuturakkautta.

Sitten mentiin äidin ja isän luo. Syötiin, juteltiin ja katottiin töllöä. Isä oli kutsunut judokavereitaan saunomaan, joten koko loppu ilta oikeastaan kuunneltiin niiden tarinoida tästä hienosta lajista. Yhdeksältä lähdettiin ajamaan Joensuuhun ja nyt olen kotona. Huh huh. Olipa päivä.

Kommentit

  1. "Oikeastaan Tohmis pystyyn kuoleva paikkakunta. Surullista mutta totta.Kemie eli Tohmajärven keskusta on ihan rappeutunut. "

    Ehkä oli tarkoituskin, mutta on kyllä mielestäni melko yksipuolisesti kärjistetty väite. Yleisesti ottaen Tohmajärvi on samanlainen kuin muutkin samankokoiset maalaiskunnat, eikä eroa muista kunnista juuri muuten kuin rajan ja sen tuomien venäjäisten(asukkaiden ja matkailijoiden) osalta.

    VastaaPoista
  2. Ehkä kirjoitan hieman provosoivaan tyyliin mutta kyseessä on valitettava tosiasia. Maalaiskunnat kärsii poismuuton takia mutta miksi sinne kukaan jäisikään jos ei ole töitä ym. tarjolla. Ja kun kunnalla ei ole rahaa niin palveluita supistetaan ja osassa Kemietä tiet on ihan kauheessa kunnossa.

    VastaaPoista
  3. Maaseutu jakautuu 3 eri tyyppiin (kaupunkien läheinen maaseutu, ydinmaaseutu ja harvaan asuttu maaseutu), joilla kaikilla on vähän erilaiset kehitysnäkymät.
    Muuttoliikettä tapahtuu sekä maalle että maalta pois. Ei se nyt ihan niin yksinkertaista ole, että kyse olisi pelkästään poismuutosta. Esim. viime vuonna Tohmajärvelle muutti enemmän porukkaa kuin lähti pois!

    Väestönmuutosten ennakkotiedot tapahtumaneljänneksen mukaan alueittain 2011, Tohmajärvi:
    Kuntien välinen tulomuutto 185 henk.
    Kuntien välinen lähtömuutto 167 henk.
    Kuntien välinen nettomuutto 18
    Maahanmuutto 10
    Maastamuutto 6
    Nettomaahanmuutto 4.

    Niin Kemiessähän tehtiin viime kesänä keskustan ilmeen ja teiden uudistus ja laitettiin uudet valopylväät ;)

    VastaaPoista
  4. Miten tää teiden uudistus ei sitten näy mun enon ja isän kaverin kotitiellä? Isot tiet on kyllä laitettu uuteen uskoon mutta sivutiet on vielä rempallaan. Hienoa että muuttosuunta on ollut välillä myös positiivinen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Foliokiharat

Lasange, lasangne

Timo kylässä -Sunnuntai